Over Ingrid Coenen

Home/Over
Over 2019-07-08T10:52:05+00:00

Ingrid Coenen

Over Ingrid

Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde ben ik gaan werken als redacteur op verschillende redacties bij Publieke Omroep, waar het nieuws ‘core business’ is en de waan van de dag regeert. Dynamiek, snelheid en taal inspireren mij. Om in balans te blijven in een vol leven met werk en gezin, heb ik daarnaast ook steeds gezocht naar rust, vertraging en stilte.

Tijdens mijn studie begon ik met het beoefenen van yoga. In 2005 – op zoek naar verdieping –  startte ik met de yogadocentenopleiding in Bilthoven en in 2008 volgde de Meditation Teacher Traineropleiding bij Deepak Chopra in San Diego. Sinds die tijd geef ik met veel plezier yoga- en meditatielessen. Mijn belangstelling voor de samenhang tussen fysieke en mentale processen is groot. Om het werken met mensen verder te professionaliseren, heb ik in 2012 de masteropleiding tot NLP-coach gevolgd. Sinds 2015 ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer, opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Ik heb ontdekt dat het werken met mensen, het stimuleren van hun talenten en ze laten (her)ontdekken wie ze ten diepste zijn, een van mijn grootste passies is.